De 10 gekste verkeersregels in het buitenland
Geplaatst op
De 10 gekste verkeersregels in het buitenland
Geplaatst op 18 juni, 2019
Hoewel er steeds meer mensen het vliegtuig pakken blijft de auto het meest populaire vervoersmiddel om mee op vakantie te gaan. Vrijheid is één van de meest belangrijke redenen voor mensen om met de auto op vakantie te gaan. Andere redenen zijn: het is goedkoper, je kunt meer spullen meenemen en voor enkelen is vliegangst de oorzaak.
Bereid je goed voor
Met de auto op vakantie heeft dus vele voordelen. Maar als je met de auto vertrekt, bereid je dan goed voor! Naast een algemene check voor je auto (bandenspanning, verlichting, motorolie en koelvloeistof) is het ook handig de verkeersregels op te zoeken. Deze kunnen zomaar enorm afwijken van wat je gewend bent in Nederland. Hieronder hebben wij de 10 gekste regels voor je opgesteld.
Verkeersregels in het buitenland
1. In Ierland wordt de snelheidslimiet in mijlen per uur (MPH) uitgedrukt. Daarentegen worden afstanden wel in kilometers aangegeven.
2. In Italië is het per wet verboden te claxonneren tenzij je zieken of gewonden vervoert. In Portugal is het juist normaal te toeteren voor je inhaalt, van richting verandert of een gevaarlijk kruispunt nadert buiten de bebouwde kom.
3. In Servië moet je verplicht een sleepkabel bij je hebben.
4. In Noorwegen zijn roken en orale seks achter het stuur verboden.
5. In Rusland kun je een boete van €70,- krijgen voor het rijden in een een vieze auto.
6. In Oostenrijk heeft stijgend verkeer in de bergen voorrang op dalend verkeer. Overstekende kinderen hebben altijd voorrang, ook als ze dalend zijn.
7. In Spanje mag je tijdens het inhalen tot 20 km/u harder rijden dan de maximaal toegestane snelheid.
8. In Frankrijk is het verplicht een alcoholtest en een ‘geel hesje’ in de auto te hebben.
9. Op Cyprus mag je niet drinken achter het stuur, maar dan ook echt helemaal niet. Dus ook geen water.
10. In Tsjechië is het verplicht bij binnenkomst van het land schade aan de auto te vermelden. Wanneer er bij vertrek onverklaarbare schade aan de auto zit kun je het land niet zomaar meer verlaten.